Добре дошли в нашия магазин!

Facebook / Twitter / Google+

 
<iframe src="//www.facebook.com/plugins/follow?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FEcostyle.BG.Ltd&amp;layout=standard&amp;show_faces=true&amp;colorscheme=light&amp;width=450&amp;height=80" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:450px; height:80px;" allowTransparency="true"></iframe>

 

 

 

Промоционални оферти

Нашето предложение за Вас!

Възползвайте се от намалените цени за тези продукти и направете на себе си или на свои познати полезния подарък.

Пробен комплект плюшени пелени/гащички, универсален размер за 86.90 лв

Пробен комплект - всичко в едно, универсален размер за 99.90 лв

Пробен комплект - бамбукови пелени, универсален размер за 99.90 лв

Skype

My status

Производители

"Топалов и архитекти" ЕООД

Ползи от употребата на Bambinex

Дата: 2016-05-29

 

Ползи от употребата на многократни пелени Bambinex

1. Икономическа полза

Основната инвестиция в многократни пелени и техните аксесоари се оказва много по-добра в дългосрочна перспектива. Едно семейство може да спести до 1500 лв за дете, ако реши да използва тази икономична алтернатива и да използва същите пелени за второ и трето дете. Много градски власти също разработват схеми за поощряване на родители, които използват многократни, вместо еднократни пелени. Тази финансова подкрепа може да да достигне до 50% от покупната стойност на комплекта. (например в Белгия и Англия). 

2. Бебето се чувства добре

Еднократните пелени имат силно изолиращи свойства и са направени от материи, които не могат да дишат. С други думи, бебешкото дупе е опаковано и задушено в пелената, което води по-често до получавне на обриви, поради високата температура на влагата в пелената. Идеалната температура в памперса е 34°C, а при еднократните пелени, температурата е средно 37°C, поради силно изолиращите свойства. Високата им абсорбираща способност често е единственото предимство, което се изтъква. Еднократните пелени са съвършен продукт на химическата промишленост, но до този момент няма предоставени доказателства, че тези изкуствено създадени елементи са напълно безвредни. Многократните пелени допринасят значително за доброто състояние на бебето, както и за по-бързото му приучаване към гърне – от три до шест месеца по-бързо от останалите.

3. Екологични съображения.

С времето отпадъците от еднократните памперси за едно бебе са от 1200 до 1400 кг. Еднократните памперси не се събират разделно и следователно се третират като битови отпадъци. Това означава, че те или се изгарят, създавайки допълнителни диоксинови емисии, или се изхвърлят в сметище, където пълните с химикали еднократни пелени се разграждат от 200 до 500 години. Производството им е много енергоемко  и ползва много суровини.

 

Съвременните пелени за многократна употреба - екологичната алтернатива 

Из статия на Олга Дукат, публикувана в брой 27/02.2009 г. на списание "Кенгуру"

"Предимства и пак предимства

Замърсяването на околната среда беше важна причина да избера пелените за многократна употреба за моето бебе. Важна, но не единствена. Ето още няколко сериозни предимства:

  • Само натурални материали се докосват до кожата на бебето. Памучните пелени не запарват. Много жени не харесват дамските превръзки и не биха желали детето им да изпитва подобен дикомфорт по 24 часа на ден в продължение на две години. Освен това гелът, който попива влагата и поддържа кожата на бебето суха, често причинява алергии, кожни раздразнения и др.
  •  Може да се използват отново и отново. С един и същи комплект от 15 пелени можете да отгледате две, три и повече деца или да ги подарите на приятелка.
  • Мисълта за приучването към гърне идва естествено. Един от основните минуси на памперсите е, че са толкова сухи и удобни, че детето няма стимул да се раздели с тях. Когато се използват пелени за многократна употреба, нещата стават много по-лесно. 
  • Съвременните пелени попиват добре и не пропускат. Бебето може спокойно да излиза на разходка или да спи с многократни пелени.
  • Спестяват пари. На пръв поглед цените им изглеждат високи, но в крайна сметка излизат доста по-евтино от еднократните пелени. А и както вече казах – може да се използват отново.
  • Възпитателен ефект. Използването на многократни пелени не дава на детето лош пример за това, че всичко използвано може веднага да се изхвърли.
  • Сигурност. Тук имам предвид чувството за сигурност, което възниква у майките, които кърмят бебетата си. По пелените, които постепенно се напояват, майката вижда колко пишка бебето и може да разбере дали му стига млякото.

А имат ли недостатъци?

Имат ли минуси многократните пелени? След като почти във всяко домакинство има автоматична перална машина, необходимостта да се перат за мен не е минус. Когато излизате от вкъщи или пътувате, ще ви се наложи да носите повече багаж. Многократните пелени се сменят по-често от памперсите, така че ще трябва да спирате и да търсите подходящо място за преобуване на бебето. Ще ви бъде необходима торбичка за събиране на мокрите пелени. За дълги пътувания памперсите определено са за предпочитане.
Повечето памучни пелени са по-обемисти от памперсите. Възможно е да се наложи бебето да носи с един размер по-големи дрешки."
 

Количка

Количката е празна.

Нашите партньори